Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد گفت: تایید طرح‌های آتی تفصیلی حوزه‌های هفتگانه، صرفا به منظور برون رفت از وضعیت نابسامان فعلی مشهد است و این اقدام تأییدی بر مطالعات طرح جامع و اسناد پیشین طرح تفصیلی نیست.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدهادی مهدی‌نیا امروز (دوشنبه) در نود و هفتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد: مشهد مقدس به عنوان پایتخت معنوی کشور در چهارچوب تهیه طرح‌های توسعه شهری در دهه ۸۰ در ادامه روند تهیه طرح جامع اقدام به تعریف نهادی مشترک بین شهرداری مشهد و وزارت راه و شهرسازی با عنوان " نهاد مطالعات و برنامه ریزی توسعه و عمران شهر مشهد " کرد که مهم‌ترین رسالت این نهاد تهیه طرح‌های تفصیلی برای شهر مشهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به همزمانی تهیه طرح‌های تفصیلی برای بخش‌های مختلف شهر مشهد و طرح جامع شهر، در نخستین گام طرح‌های تفصیلی مکلف به تهیه الگوهای توسعه در هر یک از حوزه‌ها شدند و پس از تهیه الگوهای توسعه در تمامی حوزه‌ها که اساس طرح جامع را شکل می‌دادند تهیه طرح‌های تفصیلی در دستور کار مشاورین شهر قرار گرفت.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: به دلیل طولانی شدن فرایند تهیه طرح جامع و تصویب ناقص آن، بررسی و تصویب طرح تفصیلی تاکنون به درازا کشیده است.

وی ادامه داد: طرح جامع مشهد پس از طی یک روند پر فراز و نشیب نهایتاً در انتهای سال ۹۲ به تصویب شورای برنامه ریزی استان رسید و در سال ۹۳ برای تصویب و ابلاغ به شورای عالی شهرسازی و معماری ارسال شد.

مهدی‌نیا اضافه کرد: پس از بررسی طرح جامع مشهد در شورای عالی به دلیل وجود برخی نواقص برای بازنگری و تکمیل اسناد ظرف مدت زمان سه ماه این طرح به استان ارجاع شد.

وی خاطرنشان کرد: بعد از گذشت دو سال از تاریخ یاد شده، اداره کل راه و شهرسازی استان خراسان رضوی نسبت به خلع ید مشاور طرح جامع شهر مشهد اقدام کرد و در ابتدای سال ۹۵ کارفرمای طرح جامع نسبت به تکمیل اسناد طرح جامع بدون حضور هرگونه تیم مشاور کارشناسی اقدام و شورای عالی در همان سال طرح جامع مشهد را بصورت مشروط و ناقص تصویب و ابلاغ کرد.

برای برون‌رفت از معضلات راهی جز ابلاغ طرح نبود

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد: شورای چهارم مشهد به دلیل اختلافات متعدد طرح ابلاغی با طرح مصوب شورای برنامه ریزی استان، با ابلاغ طرح جامع به شهرداری مشهد مخالفت کرد.

وی ادامه داد: با وجود مغایرت‌های متعدد این طرح، هم زمان با شروع کار شورای پنجم و در راستای تاکید بر تسریع در تعیین تکلیف طرح‌های تفصیلی و همچنین تحقق شعار قانون‌گرایی در عرصه شهرسازی، در گام نخست طرح جامع شهر مشهد با وجود داشتن ایرادات محتوایی به جهت برون رفت از وضع بی قانونی در شهرسازی شهر مشهد در آبان ماه ۹۶ ابلاغ شد

مهدی‌نیا تصریح کرد: در گام بعدی و در راستای همکاری و مساعدت و تسریع در تحویل‌گیری طرح‌های تفصیلی هفت‌گانه و با پیش فرض وعده زمانی شش ماهه برای تصویب طرح‌ها، برای تشکیل جلسات مشترک نمایندگان شورا و کمیته فنی کمیسیون ماده پنج اقدام شد.

وی گفت: با گذشت بیش از دو سال از این تصمیم و با وجود پیگیری‌های متعدد کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر این امر محقق نشده است.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه به عنوان شروع، حوزه جنوب غرب به عنوان اولین حوزه در دستور کار قرار گرفت، اضافه کرد: شورای شهر به منظور تسریع در بهره‌مندی شهر مشهد از یک سند توسعه شهری روزآمد، همزمان با پیگیری‌ها و به صورت موازی اقدام به بررسی و تأیید طرح‌های تفصیلی کرد.

ضوابط بلندمرتبه‌سازی مشهد باید منحصربفرد باشد

وی با تاکید بر لزوم وجود ضوابط یکپارچه بلند مرتبه سازی با یک نگاه کل‌نگر برای کلانشهر مشهد، ادامه داد: برخی کوتاهی‌ها باعث شد مشهد که از ویژگی‌ها و شرایط منحصربفردی برخوردار بوده و الگوهای بلندمرتبه‌سازی آن باید متناسب با زمینه باشد، پاسخگویی‌ها صرفاً در چهارچوب ضوابط عام بلندمرتبه‌سازی که هیچ تفاوت ویژه‌ای میان کلانشهرهای کشور قائل نشده، دنبال شود.

مهدی‌نیا افزود: نگاه‌های کوتاه مدت و غفلت از بررسی صحیح محتوای موضوعات و دقت نظر کافی به ماهیت و شرایط بروز شهر مشهد، باعث شد این شهر با مشکلات و معضلات جدی در تصمیم‌گیری، برنامه ریزی و شرایط عینی در شهر و پیراشهر مواجه باشد.

وی اظهار کرد: طرح جامع مشهد که با شعار طرح ساختاری راهبردی و با هدف برنامه ریزی ۲۰ ساله در ابتدا با حضور مؤثرترین اعضای شورای عالی در جلسات بررسی طرح در استان پیگیری می‌شد در نهایت با نواقص و بدون نگاهی جامع و مؤثر تصویب شد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد گفت: طرح‌های تفصیلی به دلیل تنش‌های متعدد با مشاورین و اختلاف نظرها در سطوح میانی و مدیریتی کماکان به لحاظ محتوایی بلاتکلیف باقی مانده‌اند.

چشم‌پوشی از جریان پرشتاب توسعه مشهد

وی ادامه داد: شرایط حاضر در استان که ناشی از نبود تصمیم‌گیری‌های به موقع، هدفمند و بلند مدت است و فاصله چشمگیری با واقعیات شهر و شهرسازی دارد، سبب شده امروز شهر مشهد در درون خود برای تولید فضاهای عمومی شهروندمدار با چالش‌های متعددی مواجه باشد

مهدی‌نیا خاطرنشان کرد: مشاورین طرح‌های تفصیلی برای تأمین کاربری‌های خدماتی خود به روش‌های غیرواقعی و غیرقابل تحقق از قبیل اختصاص بافت پر شهری به کاربری‌های خدماتی متوسل می‌شوند.

وی تصریح کرد: شهر در بیرون خود نیز در حریم با واقعیتی غیر قابل توصیف دست و پنجه نرم می‌کند که نه شکل و ظاهر و محتوای یک حریم کشاورزی و حفاظت شده را دارد و نه در تراز دومین کلانشهر مذهبی جهان است.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد اضافه کرد: واقعیت‌های موجود شهر مشهد از قبیل بلاتکلیفی سالیان دراز پلاک ۱۷۶، محدوده صنعتی کارگاهی بی برنامه و غیر استاندارد خین عرب، بلاتکلیفی کمربند جنوبی، حجم گسترده حاشیه نشینی، محدوده اختلافی شهرستان طرقبه شاندیز، بافت پیرامون حرم مطهر و سایر موضوعات متعدد دیگر نمونه‌هایی از نبود تصمیم‌گیری درست و به موقع و چشم‌پوشی از جریان پرشتاب توسعه شهری در مشهد است.

وی افزود: تأیید فعلی طرح تفصیلی جنوب غرب و طرح‌های آتی تفصیلی حوزه‌های هفتگانه، صرفاً به منظور برون رفت از وضعیت نابسامان فعلی است و این اقدام تأییدی بر مطالعات طرح جامع و اسناد پیشین طرح تفصیلی نبوده و با توجه به گذر زمان سپری شده، ارزیابی مثبت و منفی رویه طی شده مدنظر نیست و این امر به قضاوت افکار عمومی و متخصصین شهر سپرده می‌شود.

مهدی‌نیا خطاب به شهردار مشهد اظهار کرد: شورای شهر مشهد آمادگی دارد در صورت ارسال هر یک از طرح‌های تفصیلی حوزه‌های هفتگانه باقیمانده توسط شهرداری به شورای شهر، این شورا حداکثر ظرف یک ماه نسبت به بررسی، تأیید و ارسال آن به مرجع قانونی بعدی یعنی کمیسیون ماده پنج اقدام کند.

کد خبر 432329

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طرح جامع شهری طرح تفصیلی شهر شوراي شهر مشهد توسعه شهری بلندمرتبه سازي شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق طرح های تفصیلی طرح جامع مشهد تهیه طرح برنامه ریزی برون رفت شورای عالی طرح تفصیلی شورای شهر مهدی نیا حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۰۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی و تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۳ بعدازظهر امروز (چهارشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار و ۵ درخواست وزارت نفت برای توسعه میادین نفت و گاز خصوصاً در مناطق مشترک با کشورهای همسایه مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت.

محمد مخبر در این جلسه با تأکید بر لزوم ارائه مباحثی اساسی و زیرساختی در شورای اقتصاد گفت: مهمترین معیار برای برنامه‌ریزی اقتصادی کشور انتخاب شعار سال توسط مقام معظم رهبری است که باید ریل گذاری اقتصادی در این راستا انجام پذیرد.

معاون اول رئیس جمهور ضمن تاکید بر ارائه گزارشی دقیق از وضعیت اجرای شعار سال گذشته در جلسه آتی، ادامه داد: در دولت برنامه‌ای برای تحقق شعار امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» تهیه و تصویب شده که باید در جلسات آتی شورای اقتصاد نحوه اجرای آن مورد بررسی قرار گرفته و به صورت دائم پایش شود.

وی با تأکید بر اینکه در زمینه تحقق جهش تولید اقدامات و تصمیمات بسیار خوبی در دولت اتخاذ شده، تصریح کرد: باید برای افزایش مشارکت مردمی در راستای جهش تولید نیز با کمک مجلس شورای اسلامی برنامه‌ها و طرح‌های لازم پیش بینی شود تا مردم بدانند مشارکت مردمی در اقتصاد و تولید چگونه امکان پذیر و عملیاتی است.

وی خاطرنشان کرد دولت سیزدهم در ابتدای سال جاری با همکاری اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، سازمان‌های مردم نهاد و جریان‌های فعال اقتصادی در حال تسریع و آماده سازی بسترهای لازم برای حضور مردم در اقتصاد و بهره گیری از امکانات و ظرفیت‌های موجود است.

مخبر در این جلسه که رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای جهاد کشاورزی، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رؤسای سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان مربوطه حضور داشتند، بر ضرورت اجرای هر چه سریع‌تر طرح‌های توسعه‌ای میادین مشترک نفت و گاز تاکید کرد و در ادامه طرح «افزایش سقف اعتباری و زمانی قراردادهای طرح توسعه میدان گاز پارس جنوبی» و همچنین طرح «احداث مخزنگاه شهید مهدوی بندرعباس» تصویب شد.

همچنین کلیات طرح «توسعه و بهره برداری میادین نفت سامان و دلاوران»، طرح «بهبود بازیافت، افزایش تولید و انجام عملیات بهره برداری یکپارچه میدان مشترک نفتی آزداگان» و طرح «بهبود بازیافت و افزایش تولید و بهره برداری میدان مشترک نفتی آذر» مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد پس از برگزاری جلسات مشترک وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه در خصوص جزئیات طرح‌های مذکور، تصمیمات جلسه ابلاغ شود.

گفتنی است درخصوص طرح توسعه میدان گاز پارس جنوبی با افزایش مبلغ اعتباری به میزان ۳/۰۷ میلیارد دلار، ۲۱ حلقه چاه تکمیل و ۴۲ میلیون متر مکعب گاز روزانه به ظرفیت کشور اضافه می‌شود.

کد خبر 6094537 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • پایانی بر حواشی بودجه شهرداری کرمانشاه در شورای شهر
  • مطالعات  طرح جامع جنگل کاری نالشکینه بوکان
  • تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری
  • لزوم الصاق پیوست‌های فرهنگی و امنیتی در طرح تفصیلی شهری
  • محلات بی دفاع مستعد وقوع بزه سرقت و سایر جرائم
  • تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • بررسی و تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • رانندگان آژانس شهرداری قزوین بیمه‌ تکمیلی می‌شوند
  • لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • رمزگشایی ناقص از یک ملاقات تاریخ ساز