Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای شهر مشهد گفت: در این شرایط چاره‌ای جز رعایت اصول بهداشتی توسط تک تک شهروندان نیست، طبق بررسی صورت گرفته، وضعیت رعایت پروتکل‌های بهدشتی در مترو خوب است، در اتوبوسرانی نیز موارد بهداشتی رعایت می‌شود و طبق نظر فرماندار مشهد، دلیلی برای محدودکردن حمل و نقل عمومی نیست.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، محمدرضا حیدری پیش از ظهر امروز در نود و هفتمین جلسه علنی شورای شهر مشهد اظهار کرد: مدیریت شهری در موضوع پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز مشهد، تابع تصمیمات ستاد پیشگیری از کرونا و پای کار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس شورای شهر مشهد با اشاره به نظر دست‌اندرکاران بهداشت و درمان مشهد، وضعیت این شهر را به لحاظ شیوع کرونا قرمز توصیف کرد و گفت: سیاست ستاد ملی و استانی کرونا، کنترل و پیشگیری توسط خود مردم است و محدودیت‌های موج نخست جز در شرایط خیلی حاد اجرا نمی‌شود.

وی تاکید کرد: در این شرایط چاره‌ای جز رعایت اصول بهداشتی توسط تک تک شهروندان نیست، طبق بررسی صورت گرفته، وضعیت رعایت پروتکل‌های بهدشتی در مترو خوب است و ۹۵ درصد مسافران رعایت می‌کنند، در اتوبوسرانی نیز موارد بهداشتی رعایت می‌شود و طبق نظر فرماندار مشهد، دلیلی برای محدودکردن حمل و نقل عمومی نیست اما برگزاری اجتماعات و مراسم شادی و عزاداری آسیب زاست.

حیدری با بیان اینکه مدیریت شهری با تصمیمات ستاد استانی و ملی پیشگیری از کرونا همراه خواهد بود، افزود: شهرداری کار تبلیغاتی در خصوص الزام استفاده از ماسک را آغاز کرده که البته این موضوع برای حساس سازی شهروندان باید تشدید شود چون حفظ جان مردم بر همه چیز مهم‌تر است.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره  به حضور غلامحسین صاحبی، عضو علی‌البدل شورای اسلامی شهر مشهد که از امروز به عنوان جایگزین امیر شهلا در جلسات بصورت رسمی حضور خواهد داشت، گفت: رویکرد خدمت در کارنامه این عضو شورا می‌تواند به ظرفیت شورای پنجم کمک کند و آزادی هر چه سریعتر آقای شهلا را نیز از در درگاه خداوند مسالت داریم.

وی از انتشار و فروش ۶ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت برای خطوط دوم و سوم قطارشهری مشهد در هفته گذشته توسط معاونت اقتصادی شهرداری خبر داد و اظهار کرد: ۵۰ درصد سود و اصل این اوراق توسط دولت تضمین می‌شود و مابقی به عهده شهرداری است.

حیدری انتشار این اوراق را عامل تحرک به حوزه حمل و نقل ریلی دانست و ادامه داد: در سال جاری با حمایت دولت و به کمک دستگاه‌های ذی‌ربط، اوراق مشارکت بافت فرسوده حرم مطهر رضوی، ادامه خط سوم قطارشهری و نوسازی ناوگان تاکسیرانی را نیز دنبال می‌کنیم. 

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به مناسبت‌های تقویمی هفته  پیش‌رو گفت: قیام مسجد گوهرشاد از نقاط عطف تاریخ ماست، این قیام حادثه‌ای تلخ در واکنش به کشف حجاب اجباری است و این موضوع در فرهنگ و تاریخ ریشه داشت که به حرکت جمعی مردم مشهد منتهی شد.

وی همچنین با اشاره به روز جمعیت متذکر شد: نگرانی‌هایی در خصوص زاد و ولد در کشور وجود دارد، نرخ رشد جمعیت کاهش یافته‌است و طبق برآوردها در صورتی که وضع به همین منوال ادامه یابد در سال ۱۴۳۰ پیرترین کشور منطقه خواهیم بود و در سال ۱۴۸۰ نیز جمعیت کشور به ۳۰ میلیون نفر می‌رسد که برآوردهایی نگران کننده است.

حیدری ادامه داد: موضوع جمعیت و نرخ باروری متغیرهای اقتصادی و اجتماعی دارد و با حل مشکلات و گذر از بحران‌ها باید کار اساسی در جامعه برای رشد جمعیت صورت گیرد.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه امروز مصادف با روز مالیات است، افزود: متاسفانه کشور همچنان از مشکل فرار تاریخی مالیاتی رنج می‌برد و این در حالی است که در مقابل اقشار دیگر مانند کارمندان و کارگران مالیات خود را می‌پردازند.

وی یادآور شد: روز ملی ادبیات کودکان را پیش رو داریم در این راستا در گذشته زمینی را به کانون پرورش فکری کودکان استان هبه کردیم و الان هم اعلام می‌‌داریم در پارک‌ها و بوستان‌ها می‌‌توانیم فضاهایی را به کانون برای فعالیت‌های حوزه کودکان اختصاص دهیم.

طرح جامع سوم مشهد فاصله چشمگیری با واقعیات شهر و شهرسازی دارد

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد که ناطق پیش از دستور این جلسه علنی بود، پشت تریبون رفت و نکاتی کامل درباره اهمیت طرح‌های تفصیلی مشهد بیان کرد.

محمد هادی مهدی نیا با بیان اینکه طرح‌های تفصیلی به عنوان یکی از مهم‌ترین اسناد توسعه شهری در چند دهه اخیر ابزاری برای هدایت و کنترل شهرهای بوده اند، عنوان کرد: این اسناد باید در یک فرایند کنش‌گر بتواند هم افزایی مطلوبی میان تمامی ذی‌نفعان و عناصر تأثیر گذار توسعه شهری برقرار و ضمن دقت نظر به واقعیت‌های موجود شهر، ساختاری هدفمند برای آینده شهر تصور کند.

وی خاطرنشان کرد: در فرایند نظام شهرسازی کشور ما کاستی‌ها و نواقص جدی وجود دارد که در یک جریان زنجیره وار فشارها و تأثیرات چشمگیری را بر تولید یک سند در مقیاس محلی وارد کرده و به منظور دستیابی به شکل پایدار شهری بازنگری در این فرایند به نظر ضروری است.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد ساختار پویای شهر را  فرسنگ‌ها دور از قواعد و قوانین غیر قابل انعطاف طرح‌های حال حاضر عنوان کرد و ادامه داد: در حالی که ذات این موجود زنده به سرعت در حال تغییر و تحول است، ساختارهای  غیر منعظف طرح‌های شهری همچنان بر طبل ضوابط کمی خود می‌کوبند، از همین رو است که عدم انعطاف پذیری برخی ضوابط و مقررات در مقابل ذات پویا و سیال شهری به صورت قابل توجهی طرح‌های توسعه شهری و تحقق پذیری آنها را تحت الشعاع قرار داده است.

مهدی نیا با نقد نگاه صرفاً کمی در فرایند تصویب طرح‌های تفصیلی در قالب تأمین سرانه‌های کاربری‌های خدماتی را یکی از مواردی دانست که مشاورین طرح را به اجبار محکوم به بهره گیری از روش‌های غیر قابل تحقق و برنامه ریزی‌های غیر واقعی می‌کند که از ابتدای ابلاغ طرح، شکست در زمینه تأمین و تحقق کاربری‌های یاد شده قطعی تلقی می‌شود.

وی متذکر شد: امروزه در ادبیات شهرسازی نوین دنیا،  انسان و یا به عبارت دقیق تر شهروندان، محور تمامی مسائل شهرها هستند، واقع بینی و تأکید بر نیازهای افراد متناسب با تمایلات، رفاه و آسایش، باید در دستور کار طرح‌های توسعه شهری قرار گیرد و تغییر زاویه دید به این شکل مستلزم کیفی سازی و انعطاف پذیری بیشتر طرح تفصیلی چه در چارچوب اقدامات کارشناسی و چه در زمینه سیاست گذاری‌ها و قوانین کلی شهرسازی است.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد افزود: نگاهی جامع و هدفمند به شهر و اجزا و عناصر حاضر در آن گویای این مطلب است که شهرهای امروزی باید پاسخگوی نیازهای کیفی شهروندان باشد و رویکردی صرفا کالبدی پاسخ مناسبی به نیازهای یک کلانشهر با تأکید بر محوریت انسان نخواهد داشت بنابراین مدیریت شهری کلانشهر مشهد در راستای اهمیت دادن به نقش انسان در فضاهای شهری و حقوق شهروندی در دوره پنجم شورای اسلامی، اقدامات قابل توجهی انجام داده است که از آن جمله می‌توان به تصویب منشور حقوق شهروندی، انتشار آزاد کلیه اطلاعات شهرسازی شهرداری و پیش بینی دبیرخانه دائمی شهر ترمیمی اشاره کرد.

مهدی نیا با اشاره به اینکه کلانشهر مشهد به عنوان پایتخت معنوی کشور در چارچوب تهیه طرح‌های توسعه شهری در دهه 80 شمسی در ادامه روند تهیه طرح جامع اقدام به تعریف نهادی مشترک فی مابین شهرداری مشهد و وزارت راه و شهرسازی با عنوان «نهاد مطالعات و برنامه ریزی توسعه و عمران شهر مشهد» کرد، اظهار کرد: این نهاد که مهم‌ترین رسالت آن تهیه طرح‌های تفصیلی برای شهر مشهد بود در قالب هفت حوزه برنامه ریزی پیشنهادی طرح جامع، نسبت به تهیه طرح‌های تفصیلی برنامه ریزی و فرایند تهیه طرح‌های تفصیلی هفتگانه از ابتدای سال 87 اقدام کرد.

وی افزود: با توجه به همزمانی تهیه طرح‌های تفصیلی برای بخش‌های مختلف شهر مشهد و طرح جامع  شهر، در نخستین گام طرح‌های تفصیلی مکلف به تهیه الگوهای توسعه در هریک از حوزه‌ها شدند که بتوان در یک رابطه مشترک با طرح فرادست پیشنهادات دقیق تر و توسعه‌ای معنادارتر برای شهر ترسیم کنند و در ادامه این فرایند پس از تهیه الگوهای توسعه در تمامی حوزه‌ها که اساس طرح جامع را شکل می‌دادند تهیه طرح‌های تفصیلی برای حوزه‌های هفتگانه در دستور کار مشاورین شهر قرار گرفت.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد عواملی از قبیل تطویل در فرایند تهیه طرح جامع و تصویب ناقص آن ( ضوابط بلند مرتبه سازی، سند پهنه بندی حریم و خدمات مقیاس منطقه و ناحیه) را دلیل طولانی شدن بررسی و تصویب طرح تفصیلی تاکنون عنوان کرد و گفت: طرح جامع مشهد پس از طی یک روند پر فراز و نشیب نهایتا در انتهای سال 92 به تصویب شورای برنامه ریزی استان رسید و در سال 1393 جهت تصویب و ابلاغ به شورایعالی شهرسازی و معماری ارسال شد.

طبق گفته مهدی نیا، پس از بررسی طرح جامع مشهد در شورایعالی شهرسازی و معماری  به دلیل وجود برخی نواقص جهت بازنگری و تکمیل اسناد ظرف مدت زمان سه ماه این طرح به استان ارجاع شد اما بعد از گذشت 2 سال از تاریخ یاد شده، اداره کل راه و شهرسازی استان خراسان رضوی نسبت به خلع ید مشاور طرح جامع شهر مشهد اقدام کرد و در ابتدای سال 95 کارفرمای طرح جامع راسا نسبت به تکمیل اسناد طرح جامع بدون حضور هرگونه تیم مشاور کارشناسی اقدام و شورایعالی در همان سال طرح جامع مشهد را بصورت مشروط و ناقص تصویب و ابلاغ کرد!

وی ادامه داد: مشاور طرح باید جهت نظارت بر اجرای سند توسعه و عمران شهر به مدت پنج سال پس از تصویب طرح در کنار شهرداری حضور داشته و خدمات مشاوره ای ارایه کند که با اعمال خلع ید سال 94 ، مدیریت شهری را از این امر تا امروز محروم کرده است!

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد با بیان این مطلب که شورای اسلامی شهر مشهد در دوره چهارم به دلیل اختلافات متعدد طرح ابلاغی با طرح مصوب شورای برنامه ریزی استان، با ابلاغ طرح جامع به شهرداری مشهد مخالفت کرد، گفت: با وجود مغایرت‌های متعدد این طرح، هم زمان با شروع کار شورای پنجم و در راستای تاکید بر تسریع در تعیین تکلیف طرح‌های تفصیلی و همچنین تحقق شعار قانون گرایی در عرصه شهرسازی، در گام نخست طرح جامع شهر مشهد با وجود داشتن ایرادات محتوایی به جهت برون رفت از وضع بی‌قانونی در شهرسازی شهر مشهد در آبان ماه 96 ابلاغ شد و در گام بعدی و در راستای همکاری و مساعدت و تسریع در تحویل گیری طرح‌های تفصیلی هفت گانه و با پیش فرض وعده زمانی 6 ماهه برای تصویب طرح‌ها، اقدام به تشکیل جلسات مشترک نمایندگان شورا و کمیته فنی کمیسیون ماده 5 شد.

مهدی نیا ادامه داد: با گذشت بیش از دو سال از این تصمیم و با وجود پیگیری‌های متعدد کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر  این امر محقق نشد اما در گام بعدی با تاکید بر بند 34 ماده 80 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران که "بررسی و تأیید طرح‌های جامع و تفصیلی و حریم و محدوده قانونی شهرها پس از ارائه آن توسط شهرداری و ارسال به مراجع ذی ربط قانونی جهت تصویب نهایی" را از وظایف شوراها می‌داند، شهرداری مشهد موظف شد تحویل گیری طرح تفصیلی حوزه‌ها و به عنوان شروع حوزه جنوب غرب به عنوان اولین حوزه را در دستور کار قرار داده و جهت تایید به شورای شهر ارسال کند.

وی با اشاره به پیگیری های متعدد در خصوص اسناد جامانده از طرح جامع که اداره کل راه وشهرسازی خراسان رضوی مکلف به تهیه آنها بوده است، اظهار کرد: به نظر شورا رفع این نواقص، پیش‌نیاز ضروری طرح‌های تفصیلی است که نباید معطل بماند.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد یکی از نواقص جدی طرح را، وجود ضوابط یکپارچه بلند مرتبه سازی با یک نگاه کل نگر برای کلانشهر مشهد عنوان و اظهار کرد: این موضوع به دلیل تاخیرات خارج از قاعده اداره کل راه و شهرسازی نسبت به تکمیل اسناد طرح جامع، اجبارا به صورت جزیره ای در هر یک از حوزه‌های طرح  تفصیلی ارائه و تایید می‌شود در حالیکه کوتاهی در تکمیل اسناد یاد شده باعث شده است که کلانشهر مشهد که از ویژگی‌ها و شرایط منحصربفردی برخوردار است صرفا در چارچوب ضوابط عام بلند مرتبه سازی که هیچ تفاوت ویژه‌ای میان کلانشهرهای کشور قائل نگردیده است، پاسخگویی شود.

مهدی نیا ضمن اظهار تاسف از نگاه‌های کوتاه مدت و عدم بررسی صحیح محتوای موضوعات و دقت نظر کافی به ماهیت و شرایط بروز شهر مشهد، این عوامل را باعث و بانی مشکلات و معضلات جدی در تصمیم گیری، برنامه ریزی و شرایط عینی در مشهد برشمرد.

وی افزود: طرح جامع مشهد که با شعار طرح ساختاری راهبردی و با هدف برنامه ریزی 20 ساله در ابتدا با حضور موثرترین اعضای شورایعالی در جلسات بررسی طرح در استان پیگیری می‌شود در نهایت با نواقص و بدون نگاهی جامع و موثر تصویب شد و طرح‌های تفصیلی که با عنوان اولین طرح‌های تفصیلی با رویکرد طراحی شهری در کشور پایه ریزی شدند به دلیل تنش‌های متعدد با مشاورین و اختلاف نظرها در سطوح میانی و مدیریتی کماکان به لحاظ محتوایی بلاتکلیف باقی مانده اند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد شرایط حاضر در سطح استانی را ناشی از عدم تصمیم گیری‌های به موقع، هدفمند و بلند مدت دانست و متذکر شد: طرح جامع سوم فاصله چشمگیری با واقعیات شهر و شهرسازی دارد و این باعث شده  امروز شهر مشهد در درون خود برای تولید فضاهای عمومی شهروندمدار با چالش‌های متعددی مواجه باشد و مشاورین طرح‌های تفصیلی برای تامین کاربری‌های خدماتی خود به روش‌های غیر واقعی و غیر قابل تحقق از قبیل اختصاص بافت پر شهری به کاربری‌های خدماتی متوسل شوند؛ شهر در بیرون خود نیز در حریم با واقعیتی غیر قابل توصیف دست و پنجه نرم می‌کند که نه شکل و ظاهر و محتوای یک حریم کشاورزی و حفاظت شده دارد و نه در تراز دومین کلانشهر مذهبی جهان است.

مهدی نیا ادامه داد: واقعیت‌های موجود شهر مشهد از قبیل بلاتکلیفی سالیان دراز پلاک 176، محدوده صنعتی کارگاهی بی‌برنامه و غیر استاندارد خین عرب، بلاتکلیفی کمربند جنوبی، حجم گسترده حاشیه نشینی، محدوده اختلافی شهرستان طرقبه شاندیز، بافت پیرامون حرم مطهر و سایر موضوعات متعدد دیگر نمونه‌هایی از عدم تصمیم گیری درست و به موقع و چشم پوشی از جریان پر شتاب توسعه شهری در مشهد است.

وی خاطرنشان کرد: تایید فعلی طرح تفصیلی جنوب غرب و طرح‌های آتی تفصیلی حوزه‌های هفتگانه، صرفا به منظور برون رفت از وضعیت نابسامان فعلی است و این اقدام تأییدی بر مطالعات طرح جامع و اسناد پیشین طرح تفصیلی نبوده و با توجه به گذر زمان سپری شده، ارزیابی مثبت و منفی رویه طی شده مدنظر نیست و این امر به قضاوت افکار عمومی متخصصین شهر سپرده می‌شود. بر همین اساس در کمیسیون شهرسازی شورای شهر از شهرداری محترم مشهد برنامه زمانی ارایه طرح‌های تفصیلی حوزه‌های باقیمانده تا اخر سال جاری خواسته شده است و اینجانب به عنوان رییس کمیسیون تخصصی از این تریبون رسمی اعلام می‌دارم شورای اسلامی شهر مشهد آمادگی دارد درصورت ارسال هر یک از طرح‌های تفصیلی حوزه‌های هفتگانه باقیمانده توسط شهرداری به شورای شهر، این شورا حداکثر ظرف یک ماه نسبت به بررسی، تایید و ارسال آن به مرجع قانونی بعدی (کمیسیون ماده 5 ) اقدام کند.

شهردار مشهد به خاطر استعفای معاونش تذکر گرفت

در ادامه نود و هفتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد، محمدحسین ودیعی، عضو هیات رئیسه شورای شهر به شهردار مشهد بخاطر ضعف در پیگیری و حمایت از معاونت و مدیران حوزه برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی و لزوم توجه جدی به این حوزه تذکر داد.

محمد حسین ودیعی در پی استعفای شهریار آل شیخ، معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری به شهردار مشهد تذکر داد و گفت: نقش آقای شهریار آل شیخ به عنوان معاون برنامه ریزی شهرداری در کلان شهر مشهد بر کسی پوشیده نیست، لازم بود شهردار با توجه به نقش وی پیگیری بیشتری نسبت به ماندن در سمت خود انجام می‌داد.

مصوبات نود و هفتمین جلسه علنی شورای شهر مشهد

1) تصویب لایحه دوفوریتی تهاتر با بنیاد تعاون ناجا

بر این اساس به به شهرداری مشهد اجازه داده شد مطابق مفاد توافق نامه شماره ۲۱/۱۹۲۳۶۳ مورخ ۹۸/۱۰/۰۷ نسبت به انعقاد قرارداد تملک پروژه‌های نرگس رضوی ۳ و ۵  و نرگس رضوی ۴ و ۶ متعلق به بنیاد تعاون ناجا در قبال واگذاری هتل آپارتمان آرمان و الباقی به صورت اعطای امتیاز و نقدی، پس از تایید کمیسیون حقوقی، املاک و قراردادها، برنامه و بودجه و اقتصادی شورای اسلامی شهر اقدام کند.

شهردار مشهد در خصوص ضرورت قید دو فوریت تهاتر با تعاون ناجا گفت: حدود یک سال و نیم در موضوع بافت پیرامونی حرم به دنبال رفع عوارض پیرامون محدوده حرم هستیم که بر اساس آن دو گود به مساحت ۵۱هزار متر مربع باید به ناجا واگذار شود.

محمدرضا کلایی ادامه داد: در این موضوع سرعت در تصمیم‌گیری اهمیت دارد؛ در گام اول نیاز بود که نیروی انتظامی موضوع را پیگیری کند و گردش کاری صورت بگیرد که انجام شد و نکته دوم وضعیت بانک قوامین است، در نهایت این موارد توسط سران دولت و معاون اول رئیس جمهور پیگیری شد و مجددا به استان ارجاع داده شد که با همت همه مسئولان مخصوصا ریاست شورا، این مصوبه اخذ شد.

وی گفت: ما به شدت وابسته به جمع بندی موضوع هستیم ضمن اینکه این پروژه به عنوان وزنه اصلی در پروژه بافت پیرامونی حرم تلقی می‌شود.

2) تصویب کلیات و بخشی از اسناد اصلاحی طرح تفصیلی پیشنهادی حوزه جنوب غرب

این ماده واحده بیان می‌کند، مستند به بند 34 ماده 80 قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، طرح تفصیلی پیشنهادی حوزه جنوب غرب به شرح پیوست مهر شده از سوی شورای اسلامی شهر (در قالب خلاصه گزارش ، دفترچه ضوابط و مقررات و آلبوم نقشه‌های پیشنهادی) با تأکید بر بندهای زیر مورد تأیید قرار گرفت و به جهت تصویب نهایی به کمیسیون موضوع ماده 5 قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ارسال می‌شود.

1)در موضوع محاسبات ریالی مرتبط با تراز مالی فیزیکی، جمع درآمدهای طرح (درآمد ناشی از تراکم‌ها و کاربری‌ها، با فرض تحقق 100 درصدی ظرفیت‌های درآمدی) مبلغ 183.070 میلیارد ریال و جمع هزینه‌ها (هزینه‌های مرتبط با تجهیزات شهری، 30 درصد فضاهای فرهنگی و ورزشی، فضای سبز و حرائم، حمل و نقل، تحصیل حریم، احداث معابر و کمربند جنوبی) مبلغ 374.770 میلیارد ریال تعیین گردید. بر این اساس، تراز هزینه و درآمد طرح 104درصد منفی و رقم نهایی تعادل بین درآمدها و هزینه‌ها، مبلغ 191.600میلیارد ریال تراز منفی خواهد بود.

2)همچنین با توجه به نقش جابه جایی عمده بلوار نماز در حوزه جنوبی و احداث چپگرد ناصری برای این محور و همچنین مسدود شدن امتداد بلوار نماز پس از تقاطع هاشمیه و مشکلات ترافیکی متعدد وضع موجود بلوار هاشمیه و عدم توانایی برای بارگذاری بیشتر ترافیک عبوری در این محور و به منظور تسهیل جریان ترافیک عبوری و تکمیل ساختار نقشه سلسله مراتب دسترسی ادامه بلوار نماز در هم پیوندی شبکه شریانی درجه 2 اصلی، پیشنهاد می‌شود، ارزیابی امکان احداث تونل شهری در ادامه بلوار نماز تا بلوار شهید برونسی صورت پذیرد.

3) با توجه به نقش و عملکرد محور وکیل آباد به عنوان اصلی‌ترین کریدور عبور و مرور شرقی- غربی شهر مشهد و نبود معبر جایگزین به جای این محور در حال حاضر، نقش شریانی درجه 1 بلوار وکیل آباد در سلسله مراتب شبکه معابر مشابه پیش بینی طرح جامع مصوب، مورد تاکید قرار گرفت. با این وجود با توجه به اینکه این محور بعنوان یک محور شهری ویژه در طرح جامع مصوب معرفی شده به منظور حفظ نقش اجتماعی این محور و وجود فضای شهری فعال در حاشیه آن و همچنین وجود مسیرهای کندرو، استقرار فعالیت‌های تجاری و خدماتی با ارائه ضوابط کنترلی در جهت جلوگیری از مزاحمت برای نقش ترافیکی محور، در طرح تفصیلی پیش بینی شود.

4)در اراضی جنوب طرح زکریا 2 در مجاورت بزرگراه جنوبی، پیشنهاد می‌شود با توجه به وجود تعارضات بارگذاری‌های قبلی در این محدوده با اصول و استاندارد های شهرسازی از قبیل جریان حرکت باد، وجود گسل‌های زلزله خیز، انسداد دید به ارتفاعات و احتمال تخریب محیط زیست (بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر جلوگیری از تخریب و نابودی کوه ها) بازنگری و تجدید نظر در اراضی مسکونی جنوب گسل مورد تأکید قرار می‌گیرد.

5)با توجه به استلزام نگاه کل نگر در خصوص موضوع بلند مرتبه در کلانشهر مشهد و بررسی تمامی ظرفیت های بلند مرتبه سازی بصورت یکپارچه به منظور آگاهی از میزان بارگذاری ها و پیگیری این موضوع بر اساس اسناد مطالعاتی، ضمن ارائه پیشنهاد دو پهنه با پتانسیل بلند مرتبه سازی و پیش بینی امکان افزایش شدت استفاده از زمین با رویکرد توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی در حوزه پیرامونی ایستگاه های قطار شهری در محدوده حوزه جنوب غرب، مجددا نسبت به پیگیری و تکمیل سند یکپارچه بلند مرتبه سازی شهر مشهد به عنوان سند باقی مانده در طرح جامع مصوب، تاکید می‌شود.

6)به منظور استفاده از ظرفیت فضاهای سبز و باز دانشگاه فردوسی در راستای تقویت و خلق فضاهای عمومی و اجتماعی و ارتقاء کیفیت محیط شهری، به جهت هم پیوندی این مجموعه با عرصه شهر پیشنهاد حذف حصار فیزیکی دانشگاه ارائه می‌شود. 

ادامه بررسی این لایحه به جلسه بعد موکول شد.

انتهای پیام/ 70068

منبع: فارس

کلیدواژه: محمدرضا حیدری رییس شورای شهر مشهد کمربند جنوبی مشهد شورای اسلامی شهر مشهد تهیه طرح های تفصیلی طرح های تفصیلی بلند مرتبه سازی تفصیلی حوزه ها حوزه جنوب غرب برنامه ریزی طرح جامع مشهد شهرداری مشهد کلانشهر مشهد مدیریت شهری شهردار مشهد تکمیل اسناد شهر مشهد شهر مشهد رئیس شورای طرح تفصیلی توسعه شهری بلوار نماز تصمیم گیری تصویب طرح جلسه علنی کاربری ها حمل و نقل پیش بینی سازی شهر غیر قابل مهدی نیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۱۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهردار ارومیه در سمت خود ابقا شد

با چهار رأی مخالف اعضا شورای اسلامی شهر جهت استیضاح، حسین مهدی‌زاده در شهرداری ارومیه ابقا شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، نشست فوق‌العاده شورای اسلامی شهر ارومیه روز گذشته با موضوع استیضاح شهردار ارومیه برگزار شد.

در این جلسه حسین مهدی‌زاده، شهردار ارومیه با هفت رأی موافق اعضا شورای شهر جهت استیضاح و چهار رأی مخالف استیضاح در سمت خود ابقاء شد.

محمد خلیل‌پور، توماج وحیدافشار، حسین پناهی، گلشن نوروزی، رسول اصغرزاده، مرتضی پیری و احد یوسفی هفت عضوی بودند که خواستار عزل شهردار بودند که با رأی مخالف مرتضی منافی، نقی کریمی، ساسان ابراهیم‌زاده و صادق توکلی‌مهر نیز چهار عضو شورایی هستند که موافق ماندن شهردار شدند.

بر اساس قانون برای برکناری شهردار نیاز به هشت رأی بود که استیضاح‌کنندگان نتوانستند آرا خود را به حد نصاب برسانند و در عدد هفت متوقف شدند.

کد خبر 749777

دیگر خبرها

  • ضرورت گفتمان سازی و تبیین راهبرد جامع برای تحقق شعار سال
  • انتقاد محسن هاشمی از شهردار تهران؛ فخر فروشی می‌کند
  • راه‌اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات در تبریز
  • سند جامع سومین حرم اهل بیت(ع) رونمایی می‌شود
  • لزوم الصاق پیوست‌های فرهنگی و امنیتی در طرح تفصیلی شهری
  • شهردار ارومیه در سمت خود ابقا شد
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهر مشهد
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهرها
  • محلات بی دفاع مستعد وقوع بزه سرقت و سایر جرائم
  • مجمع عمومی ورزش چوگوی ایران برگزار می‌شود