Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی‌نیا گفت: هیچ تضمینی وجود ندارد که پس از احداث کامل کمربندی جنوبی در حاشیه آن شاهد ایجاد یک حاشیه شهر دیگر یا احداث پروژه‌هایی بدتر از آبادگران نباشیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ محمدهادی مهدی‌نیا، عضو شورای اسلامی شهر مشهد شب گذشته در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان که در محل بسیج اساتید دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: برخی معتقد هستند که مسائل شهرسازی ارتباط مستقیمی با مسائل سیاسی دارد اما من معتقدم که بیشتر مربوط به مسائل اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه طرح جامع و طرح تفصیلی سندهایی هستند که آینده شهر را رقم می‌زنند، گفت: در طرح جامع به مسائل کلان مثل حضور پادگان، فرودگاه و مسائل کلان دیگر می‌پردازد که یکی از این موضوعات استخوان‌بندی راه‌های شهر است اما در طرح تفصیلی به موضوعات کوچک‌تر می‌پردازد.

مهدی‌نیا تصریح کرد: مقیاس کمربندی جنوبی در حد طرح جامع است و باید در آن طرح، این پروژه تعیین تکلیف شود بااین‌وجود مشاور طرح تفصیلی می‌تواند پیشنهاد بدهد که در صورت نیاز تغییر در طرح جامع صورت بگیرد به شرطی که در کمیسیون ماده ۵ تصویب شود و اگر مغایرتی دارد در کمسیون جامع شهرسازی به تصویب برسد.

این عضو شورای شهر مشهد، ادامه داد طرح جامع مشهد در سال ۵۲ ابلاغ می‌شود و در آن طرح جمعیت مشهد را تا سال ۷۰، یک‌میلیون شش صد هزار نفر در نظر گرفته می‌شود و در آن زمان خازنی طرح جامع را مانند بارسلون طراحی کرده است و می‌گفت هسته مرکزی را دست نزنید و مابقی جمعیت را در شهر جدید مستقر کنیم اما پس از انقلاب شاهد رشد چند برابری جمعیت مشهد به دلیل مهاجرت‌ها بودیم و تحولات جمعیتی مشهد تمام معادلات طرح خازنی را برهم زد.

آبادگران روی گسل قرار دارد/ انتقاد مقام معظم رهبری به ساخت‌وسازها در منطقه آبادگران

وی یادآور شد: در سال ۶۸ دوباره به این فکر می‌افتند‌ که طرح دوم جامع مشهد را طراحی کنند، مهرازان برای قسمت‌هایی که خازنی برای آن طرحی نداشت مهرازان آمد برای آن مناطق طرح تفصیلی ارائه کند بااین‌وجود در ابتدای دهه ۷۰ شاهد آن بودیم که درجاهایی که گسل است مجوزهایی مرتفع سازی داده شد مثل آباد گران مشهد که این زمین‌ها اکثراً در دست شهرسازی و آستان قدس بودند که مقام معظم رهبری به این ساخت‌وسازهای این مناطق نیز انتقاد وارد کردند.

مهدی‌نیا با بیان اینکه از سال ۸۳ مشاور فرنهاد قرار بود طرح جامع سوم مشهد را تهیه کند که این فرایند خیلی طول کشید، گفت: قرار بود طرح جامع در سال ۸۶ حاضر شود و تا سال ۸۹ طرح تفصیلی تهیه شود اما متأسفانه این طرح تهیه نشد که باید به آن بپردازیم؛ بالاخره در سال ۹۵ فرنهاد خلع شد و خود شهرسازی موضوع را دست گرفت اما طرح جامع شهرسازی نیز مصوب نشد و هنوز مصوب نشده است.

طرح تفصیلی در کمسیون ماده 5 تصویب می‌شود نه شورای شهر

این عضو شورای شهر خاطر نشان کرد: شورای شهر طرح‌های تفصیلی و جامع را تائید می‌کنند و در کمسیون ماده ۵ تصویب می‌شود ازاین‌رو طرح تفصیلی جنوب غرب مشهد تاکنون تهیه شده و آن را در شورای شهر مطرح شده است از طرف دیگر بند ۷ با نظر مشاور طرح تفصیلی تهیه شده است و به لحاظ قانونی مشاور کارش را درست انجام داده است اما چیزی که اینجا مطرح است نظرگاه‌های مختلف در خصوص این پروژه است.

وی با اشاره به اینکه از منظر ترافیکی تمام آقایان با این پروژه موافق هستند، از منظر زیست‌محیطی و مدیریت زمین نیز باید به این موضوع نگاه کنیم، افزود: تنها راه کنترل توسعه شهری ایجاد کاربری‌های بزرگ‌مقیاس است مثل شهرک صنعتی، پادگان و ... تا جلو حاشیه شهر گرفته شود.

احتمال ایجاد یک حاشیه شهر جدید با احداث کمربندی جنوبی

مهدی‌نیا تأکید کرد: ساخت کمربند جنوبی را به‌مراتب کم‌خطرتر میدانم تا رها شدن این پروژه از طرف دیگر ۹۵ درصد زمین‌های حاشیه کمربندی جنوبی دولتی است لذا می‌ترسیم مدیریت زمین پس از ساخت کمربندی از دست ما خارج شود و یک حاشیه شهر جدید ایجاد شود.

کوه پارک باید جزو ۲۵ طرح موضعی مشهد قرار گیرد

این عضو شورای شهر مشهد ادامه داد: می‌خواهیم پیشنهاد کنیم کوه پارک جزو ۲۵ طرح موضعی قرار گیرد تا بشود به‌خوبی از محیط ایجاد شده استفاده کنیم. متأسفانه حمل‌ونقل در کشور ما خودرو محور است و لذا مجبوریم زیر بناهای آن را توسعه دهیم.

هزینه حمل‌ونقل خودرویی باید افزایش یابد

وی با تأکید بر اینکه باید زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی را در مشهد گسترش دهیم و لازمه آن فرهنگ‌سازی است، گفت: تا زمانی که هزینه حمل‌ونقل خودرویی در کشور پایین باشد مردم‌گرایشی به استفاده از حمل‌ونقل عمومی را ندارند لذا هزینه حمل‌ونقل خودرویی باید افزایش یابد.

کمربند جنوبی؛ از گسترش حاشیه‌نشینی تا پروژه‌هایی بدتر از آبادگران

مهدی‌نیا تصریح کرد: حذف کمربندی و حفظ کاربری محیط زیستی بهترین گزینه است زیرا به‌محض اینکه کمربندی کشیده شود شاید ۱۰ پروژه بدتر از آبادگران در اطراف کمربندی ایجاد می‌شود و هیچ تضمینی وجود ندارد که پس از احداث کامل کمربندی جنوبی در حاشیه آن شاهد ایجاد یک حاشیه شهر دیگر یا احداث پروژه‌هایی بدتر از آبادگران نباشیم.

حذف دیوارهای دانشگاه فردوسی یک طرح چشم اندازی است

این عضو شورای شهر مشهد در خصوص طرح پیشنهادی شورای شهر در خصوص حذف دیوارهای دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: این طرح پیشنهادی یک‌چشم انداز است و ما باید به‌جایی برسیم که فضای بیرونی دانشگاه تهدیدی برای دانشگاه نباشد.

وی با بیان اینکه چرا دانشگاهیان نمی‌آیند حذف دیوارهای دانشگاه را از منظرهای مختلف بررسی کنند و خوب است این کار را انجام دهند از طرف دیگر متأسفانه طرح‌های شهرسازی ما مشارکت محور نیستند و نظر ذی‌نفعان گرفته نمی‌شود و بااین‌وجود این طرح یک‌چشم انداز است اما صد در صد الزامات اجرایی دارد که توسط دانشگاه تعیین می‌شوند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: عضو شورای شهر کمربندی جنوبی یک حاشیه شهر طرح تفصیلی طرح جامع مهدی نیا شهر مشهد حمل ونقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۱۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز احداث مترو رباط کریم

حمیدرضا الهیاری شهردار رباط کریم با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ایستگاه مترو بازارک رباط کریم، یکی از مهمترین مطالبات شهروندان شهرستان رباط کریم را احداث مترو عنوان کرد وگفت: بسیار خرسندیم که این خواسته به حق امروز محقق شد و انشاالله با بهره برداری از این ایستگاه که در امتداد خط یک مترو است ضمن افزایش دسترسی شهروندان، کاهش ترافیک را شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه خوشبختانه بسیاری از پروژه‌های شهری در راستای خدمت رسانی بیشتر به مردم در مرحله انجام است، احداث ایستگاه مترو را شاخص‌ترین پروژه شهرستان ذکر کرد و گفت: این طرح بعد از تملک اراضی و هماهنگی با شرکت مترو تهران و تایید نقشه‌ها توسط شهرداری رباط کریم اجرایی می‌شود و با توجه به اینکه تعداد قابل توجهی از همشهریان عزیزمان در این شهرستان کارگر هستند، آغاز ساخت این پروژه در روز کارگر را هدیه مدیریت شهری شهرداری رباط کریم به این شهروندان می‌دانیم.

شهردار شهرستان رباط کریم با یادآوری اینکه مکان یابی این ایستگاه در زمان طراحی خط یک مترو تهران توسط شهرداری تهران تعیین شده تصریح کرد: اگرچه در سفر رییس جمهور به شهرستان رباط کریم مصوب شده بود که احداث توسط شهرداری تهران صورت پذیرد، اما به دلایلی این امر محقق نشد و شهرداری رباط کریم بر اساس توافق و از طرفی نیاز مردم به اجرای این پروژه و وعده به شهروندان این مطالبه مردمی را امروز محقق کرد.

اللهیاری گفت: این سکو به طول ۱۴۵ متر و به عرض ۷ متر در هر دو طرف خط ریلی در زیربنای ۲۷۰۰ متری احداث و همچنین مسیر دسترسی به سکو، آسانسور، ایستگاه تاکسی و دوربرگردان مسیر ایستگاه توسط شهرداری رباط‌کریم پیگیری و اجرا خواهد شد و سایر اقدامات فنی و الکترونیکی نیز توسط شرکت مترو تهران صورت خواهد گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات توان بخشی در اردوی جهادی توان آوران در حاشیه شهر مشهد
  • آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟
  •  بزودی؛ افتتاح قطعه سوم کمربندی نسیم شمال
  • گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی
  • جزئیات پروژه چهارباغ/ فاز نخست تیرماه افتتاح می‌شود
  • احداث ۳۸۱۱ واحد مسکن ملی توسط بنیاد مسکن کردستان+فیلم
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست
  • آغاز احداث مترو رباط کریم
  • احداث بوستان «کرامت» نیازمند بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است
  • ساخت مسجد جامع سکینه خاتون (س) در شهرک گلستان شیراز