Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح بافت پیرامون حرم رضوی پس از 25 سال هنوز به پایان نرسیده و مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است اما باید دلیل کاستی‌های ایجاد شده را در لایه‌های پنهانی یافت که شاید در ابتدا به ذهن هیچکس خطور نکند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس، طرح بهسازی و بازسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی از حدود 25 سال گذشته شروع شد و قرار بود تا 10 ساله این پروژه به پایان برسد اما در این بین مشکلات و چالش هایی به وجود آمد که پس از گذشت 25 سال هنوز حدود 40 درصد از این طرح اجرایی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح تفصیلی بافت پیرامون حرم «طاش» در اجرا با تخلفاتی همراه بوده است که داد ساکنان، زائران و مجاوران بارگاه رضوی را در آورده لذا شورای عالی شهرسازی دستور به تهیه طرح تفصیلی جدیدی داده تا شاید این طرح بتواند مشکلات طرح قبلی را بپوشاند و مرهمی بر دردهای ساکنین این منطقه باشد.

محمد حسینی، یکی از ساکنان بافت پیرامون حرم در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: متأسفانه پس از گذشت 3 سال از تخریب خانه من در محله نوغان هنوز پول آن به صورت کامل به من پرداخت نشده است.

وی افزود: به دلیل اینکه پول خانه‌ام به صورت خرد خورد تاکنون به من پرداخت شده نتوانستم صاحب خانه شود و پول پرداختی کم‌کم خرج شده است و حالا مجبورم بقیه عمرم را اجاره نشینی کنم.

راضی نیستم در زمینم نماز خوانده شود

حسینی با اشاره به اینکه خانه من در نوغان حاصل زحمات 70 ساله‌ام بود، گفت: متأسفانه تمام زحماتم برباد رفته است و من به عنوان فردی که به زور خانه‌ام را از من گرفتند راضی نیستم حتی در این زمین نماز خوانده شود و من تنها نیستم خیلی از افرادی که مجبور به فروش ملک خود شده‌اند، راضی نیستند.

مسئولان به داد ما اهالی برسند

این ساکنان بافت پیرامون حرم خاطر نشان شد: از مسئولان خواهش داریم تا صدای ما را بشنوند و به داد ما برسند.

سعید شعرباف، کارشناس مسائل شهری در گفت‌وگو با صبح توس، اظهار کرد: پیش از اینکه یک طرح تفصیلی یا هر یک از اقدامات شهرداری اجرایی شود باید ببینیم آیا این اقدام با قانون مطابقت دارد یا نه پس اولین نکته مبنای قانونی اقدامات شهرداری است.

وی افزود: قوه قضاییه یا نهادهای اجرایی اول از همه باید مسیر سرمایه‌گذاری متناسب با بافت پیرامون حرم مطهر را فراهم کند و دوم قوانین و ضوابط مربوط به بافت را بررسی کند اما متأسفانه اتفاقی که در خصوص سرمایه‌گذاری‌های بافت پیرامون حرم افتاده است هیچ‌یک از این دو مورد رعایت نشده است.

قانون‌شکنی در 95 درصد پروژه‌های پیرامون حرم

شعرباف گفت: سرمایه‌گذاری که هم‌اکنون در منطقه ثامن مشهد انجام‌شده نه تناسبی با محیط بافت پیرامون حرم رضوی را دارد و نه اساساً اقتصادی است که در واقع این نکته عجیب ماجرا است لذا در 95 درصد سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در این منطقه، قانون را ملاک عمل قرار نداده‌اند یعنی ما نه تنها زمینه را فراهم نکردیم بلکه سرمایه‌گذار را به سمت تخلف سوق داده‌ایم و برای تخلف صورت گرفته نیز تشویق داده‌ایم.

رانت خواری در شورای سوم شهر مشهد

این کارشناس مسائل شهری عنوان کرد: اینجا تنها منطقه شهری است که نرخ بازگشت سرمایه تضمین شده دارد و در زمان شورای سوم شهر مشهد این نرخ تضمینی گذاشته شد و این زمانی بود که خود اعضای شورای سوم در این منطقه پروژه داشتند و اگر بررسی داشته باشیم می‌بینیم که بسیاری از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در منطقه ثامن علاوه بر اینکه نماینده شرکت خودشان هستند نماینده حقوقی یکی از بانک‌های مطرح نیز هستند لذا ما شاهد تعارض منافع هستیم.

نباید مشاور طرح تفصیلی با مجری آن یکی باشد

وی با تاکید بر اینکه نباید مشاور طرح تفصیلی با مجری آن یکی باشد، خاطر نشان کرد: مشاور طرح تفصیلی پیرامون حرم همزمان مجری راهبردی طرح نیز بوده است به عبارتی این مشاور هم طرح ریز کلان بوده و هم در اجرا سهیم بوده لذا بر این اساس چیزی که غیرقانونی است نمی‌تواند مبنای حق مکتسبه شود و نمی‌تواند حق ایجاد کند.

 

 اما به راستی چه کسانی از طرح تفصیلی منطقه ثامن نفع بردند؟ و چه کسانی منافع شهر و منافع زائران و مجاوران را فدای منافع شخصی خود کردند؟ لذا باید دلیل کاستی‌های ایجاد شده در منطقه ثامن را در لایه‌های پنهانی یافت که شاید در ابتدا به ذهن هیچکس خطور نکند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: بافت پیرامون حرم سرمایه گذاری طرح تفصیلی منطقه ثامن شورای سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۴۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند

آفتاب‌‌نیوز :

ناصر امانی در دویست و سی و دومین جلسه شورای شهر تهران در جریان ارائه گزارش بازدید از محله جوادیه با بیان این که ۴۴درصد از بافت این محله فرسوده است، اظهار داشت: علی‌رغم تسهیلاتی که شورا و شهرداری برای نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته‌اند، به دلیل ریزدانگی، نزدیک به ۱۰۰فقره پروانه نوسازی بافت فرسوده در این محله صادر شده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان این که شهرداری در روز‌های اخیر به‌خوبی در جمع آوری معتادان عمل کرده است، گفت: مساله‌ای که وجود دارد بازگشت معتادان است؛ کما این که در گذشته نیز بار‌ها به محل بازگشته‌اند.

امانی با بیان اینکه سقف یکی از مدارس محله جوادیه در حال ریزش است، تصریح کرد: تجمع ده‌ها نفر از اتباع در یک واحد مسکونی، نارضایتی مدیران مدارس و درخواست برای راه اندازی مدرسه مجزا برای اتباع در این بازدید مطرح شد.

وی خاطرنشان کرد: مهمترین درخواست‌های مردم محله جوادیه شامل ساماندهی اتباع بیگانه، جلوگیری از ورود آن‌ها به محلات قدیمی و تعیین تکلیف ریل‌های راه‌آهن است که هیچ‌یک به مسئولیت شهرداری بازنمی‌گردد و وزارت کشور و اداره اتباع باید به این موضوعات رسیدگی کنند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • وابستگی اقتصاد به بانک‌ها چالش‌آفرین است
  • بانک‌های خصوصی استان کرمان هیچ کمکی به استان نمی‌کنند
  • گلایه استاندار کرمان از بانک‌های خصوصی
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • رویکرد مجموعه مدیریتی قم حمایت تولیدکنندگان و تسهیل سرمایه گذاری
  • بیانیه ۵ زبانه تشکل‌های اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان پیرامون حوادث دانشگاه‌های آمریکا
  • سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند
  • قرار است در پارک‌های تهران هتل بِروید یا چرخه رانت‌خواری بچرخد؟/ «شهرداری همان هتل نیمه‌کاره را بسازد، چرا می‌خواهد هتل جدید بسازد؟»
  • شوراها روزنه‌ها و منافذی که به رانت اطلاعاتی برای عده‌ای خاص می‌انجامد را مسدود کنند