Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@15:18:08 GMT

طرح‌های جامع و تفصیلی موجود پاسخگوی نیازهای مشهد نیست

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۴۱۶۵۰

طرح‌های جامع و تفصیلی موجود پاسخگوی نیازهای مشهد نیست

محمد هادی مهدی نیا روز چهارشنبه با حضور در مرکز ١٣٧ شهرداری و پاسخگویی به شهروندان افزود: مهم‌ترین طرح بالادستی شهر مشهد طرح معروف به خازنی می‌باشد که در سالهای ۱۳۵۲ و ۱۳۵۸ طرح‌های جامع و تفصیلی آن به تصویب رسیده ‌است.
وی ادامه داد: طرح‌های شهری با توجه و تمرکز بر جمعیتی که در سال افق پیش‌بینی می‌کنند طراحی و مطالعه می‌شوند، در طرح خازنی جمعیت شهر مشهد در افق طرح یک‌ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر پیش‌بینی‌ شده و تمام موضوعات از قبیل تراکم‌ها، کاربری‌ها، خدماتی، فضای سبز، معابر و سایر موضوعات برای جمعیتی با حداکثر همین عدد پیش‌بینی و طراحی‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد گفت: رشد و توسعه شهر و افزایش جمعیت در کلان‌شهر مشهد سبب شد تمام پیش‌فرض‌های طرح‌های گذشته زیر سوال برود و از این نظر در دو دهه گذشته تلاش بر این بود تا برای شهر مشهد طرح‌های جامع و تفصیلی جدید مطالعه و تصویب شود اما  با آنکه این طرح‌ها می‌بایست در کمتر از دو سال به جمع‌بندی و تصویب برسد اما در ۱۳ سال گذشته این اتفاق رخ نداد.
وی افزود: در شورای پنجم شهر مشهد، مطالعه، طراحی و تصویب طرح تفصیلی هفت حوزه شهر مشهد مورد تاکید بوده و تاکنون دو طرح از این مجموعه به تصویب رسیده و برای تائید نهایی به کمیسیون ماده پنج ارسال‌شده است.
مهدی نیا اظهار امیدواری کرد: پنج حوزه باقیمانده نیز تا پایان سال جاری روال تصویب را در شورا طی کند.
وی گفت: تا قبل از به تصویب رسیدن طرح‌های جدید مشهد، شهرداری همچنان موظف به پاسخگویی به نیازهای روزانه جمعیت بیش از سه میلیون نفری مشهد است لذا در مشورت با کارشناسان و مدیران به این جمع‌بندی رسیدیم که شیوه‌نامه‌ای که به‌ عنوان یک زیردستی کاری بتواند منافع شهر را در نظر گرفته و جریان ساخت‌وساز و نوسازی شهر را با گرایش‌های موجود پاسخگو باشد، تهیه و ملاک عمل قرار گیرد.

این عضو شورای اسلامی شهر مشهد افزود: این شیوه‌نامه در حال حاضر به شهرداری و معاونین شهرسازی مناطق ابلاغ‌شده و اهداف مهمی از جمله ساماندهی هیات‌های فنی، شفاف شدن ملاک‌های پاسخگویی به شهروندان مبتنی بر حداقل استانداردهای شهرسازی، ایجاد وحدت رویه در سامانه خودکار شهرداری و کاهش نقش عامل انسانی در فرآیند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری را پیگیری می‌کند.
وی ادامه داد: در اجرای این اهداف باید فرآیندها خودکار شده و وارد سیستم مکانیزه شهرداری شود که طبق وعده مدیران شهرداری و سازمان فناوری اطلاعات تا دو ماه آینده این مهم محقق می‌شود تا شیوه‌نامه تصمیم‌گیری کمیته‌های شهرسازی روی سامانه بارگذاری شود.
مهدی نیا گفت: امیدواریم از طریق اجرای این طرح، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به ‌نظام پاسخگویی شهرداری احیا شده و سبب کاهش زمان فرآیند صدور پروانه‌ها در شهرداری شود.
بیش از هزار پروانه احداث بنا در مناطق ۱۲ گانه مشهد طی سه ماه ابتدایی سال جاری صادر شده است.

برچسب‌ها مشهد سازمان فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر مشهد محمدهادی مهدی نیا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد سازمان فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر مشهد مشهد سازمان فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر مشهد اخبار کنکور مهدی نیا شهر مشهد طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۱۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها

مهدی قیصری، کارشناس بخش کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: بخش کشاورزی از نظر بهره‌وری و ایجاد ارزش‌افزوده مناسب فاصله زیادی تا وضعیت مطلوب دارد. به همین دلیل حتی ایجاد تغییرات ساده در تولید بخش کشاورزی می‌تواند نتایج موثری به دنبال داشته باشد.

در حوزه کشاورزی، کپی‌سازی یا انتقال تجربه از یک منطقه به منطقه دیگر ممکن نیست

وی گفت: یکی از مشکلات موجود درحوزه دانش‌بنیانی این است که اگر طرح، ایده یا نظری در این حوزه مطرح می‌شود دیگران باید به آن اشراف داشته باشند. به این معنا که از قبل دستورالعمل داشته و تدوین شده باشد که اگر اینچنین باشد یا کپی‌سازی و مشابه‌سازی در حال انجام است یا اقدامی در جهت رفع یک نیاز صورت گرفته است در صورتی که در حوزه کشاورزی، کپی‌سازی یا انتقال تجربه از یک منطقه به منطقه دیگر ممکن نیست.

قیصری بیان کرد: به طور مثال ممکن است نوعی فولاد ازیک کشور دیگر کپی‌برداری و در داخل کشور تولید شود، اما در مورد کشاورزی این شیوه از کار، امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: انتقال دانش در بخش کشاورزی تابع عوامل متعددی است به طور مثال نمی‌توان گفت اگر گیاهی در اقلیمی خاص خوب رشد کرده است در همه جا قابلیت رشد دارد. البته آب و هوا یکی از موضوعاتی است که این تفاوت را سبب شده است و نوع خاک، واریته گیاهی و عوامل متعدد دیگری نیز وجود دارد.

معیار سنجش برای شرکت‌های دانش‌بنیان اثربخشی و کارآیی آنها است

کارشناس بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: نگاه به دانش‌بنیان‌ها باید به گونه‌ای باشد که شاید علم به آن وجود ندارد و موضوع جدید در حال طرح است. معیاری که برای سنجش فناوری و دانش شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد اثربخشی و کارآیی آنها است.

دانش‌بنیانی بودن در حوزه کشاورزی لزوما به فناوری یا تکنولوژی بالا نیاز ندارد

قیصری تصریح کرد: اگر حرف‌ها و ایده‌های جدید پاسخی به نیاز‌ها نباشد و اثربخشی و کارآیی لازم را نداشته باشد، دانش‌بنیانی نخواهد بود. البته در بخش کشاورزی دانش یا ایده دانش‌بنیانی شاید نیاز به فناوری و تکنولوژی پیچیده نداشته باشد، اما می‌تواند بهره‌وری در این بخش را به دنبال داشته باشد.

وی افزود: باید با یک سری اقدامات که دانش‌بنیان بوده و براساس نیاز‌های بومی و منطقه‌ای کشور طراحی شده است، اثربخشی و کارآیی را در بخش کشاورزی افزایش داد.

کارشناس بخش کشاورزی بیان کرد: دانش یا محصولات دانش‌بنیانی در بخش کشاورزی باید برای پاسخ به نیازی که تقاضا برای آن وجود دارد تولید شود که البته بتواند اثربخشی و کارآیی لازم را نیز داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایانی بر حواشی بودجه شهرداری کرمانشاه در شورای شهر
  • تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری
  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • لزوم الصاق پیوست‌های فرهنگی و امنیتی در طرح تفصیلی شهری
  • محلات بی دفاع مستعد وقوع بزه سرقت و سایر جرائم
  • بودجه شهرداری کرمانشاه تصویب شد
  • بودجه ۶۰۰۰ میلیارد تومانی شهرداری کرمانشاه بلاخره تصویب شد
  • رانندگان آژانس شهرداری قزوین بیمه‌ تکمیلی می‌شوند
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • دانشگاهیان برای رفع نیازهای پژوهشی شهرداری اصفهان مشارکت کنند