Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، سوژه‌ای با عنوان «طرح تفصیلی محله وکیل‌آباد چه وقت اجرایی می‌شود؟» توسط شهروندان در سامانه «فارس من» ثبت شده است.

خبرنگار ما، این موضوع را از رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر پیگیری کرد.

محمدهادی مهدی نیا در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مشهد با بیان اینکه محدوده قلعه وکیل آباد مصوبه طرح تفصیلی موضعی از کمسیون ماده پنج دارد، اظهار کرد: این محدوده در طرح تفصیلی جنوب غرب که چندی پیش در شورای شهر تایید و به کمیسیون ماده پنج ارسال شد، وجود دارد و مشاور برای انجا هم پیشنهاد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این محدوده انفکاکی وجود دارد یعنی یک قسمت پنج هکتاری در حاشیه بلوار و یک 18 هکتاری پشت آن است که مجموعا 23 هکتار قلعه وکیل اباد را تشکیل می‌دهد و مشاور یک سری کلیات مثل معابر اصلی و طرح‌های توسعه و سرانه ها را برای این محدوده تصویب کرده است.

طبق گفته رییس کمیسیون شهرسازی و معماری، سازمان بازآفرینی شهرداری هم دفتر توسعه و تسهیلگری در قلعه وکیل آباد ایجاد کرده و به نوعی زمینه را باز گذاشته که با اهالی و ذی‌نفعان آنجا مثل شرکت سپهر هشتم وارد مذاکره شود و بتواند به یک نقطه بهینه مشارکتی برسد به این ترتیب همزمان آن چارچوب کلی در طرح تفصیلی جنوب غرب هم مصوب میشود.

مهدی نیا تاکید کرد: طرح تفصیلی به وسیله دفتر توسعه و تسهیلگری این بستر را برای مشارکت مردم و پایان این بلا تکلیفی ها فراهم کرده است.

وی در خصوص پیش بینی زمان تعیین تکلیف این محدوده گفت: دفاتر تسهیلاتی موظفند ظرف یک سال سند توسعه را تکمیل و تحویل دهند و الان فکر می‌کنم حدود چهار ماه از این موضوع می‌گذرد.

۱۵ سال بلاتکلیفی ساکنان وکیل آباد 

در سال۱۳۸۴ مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی در خصوص بافت‌های فرسوده در کشور صادر و براساس آن عنوان شد ۲هزار و ۲۹۲ هکتار بافت فرسوده در مشهد وجود دارد. بدین ترتیب مشهد پس از کلانشهرهای تهران و تبریز مقام سوم را در زمینه حاشیه‌نشینی به خود اختصاص داده است.
از همان سال‌ها چند نقطه از مشهد هم به عنوان مناطق اولویت‌دار در صدر بهسازی بافت قرار گرفتند که ازآن جمله می‌توان به قلعه وکیل‌آباد و قلعه آبکوه اشاره کرد.

با مطرح شدن موضوع احیای بافت این منطقه، تصمیمات اولیه حکایت از اجرای طرح بهسازی در زمین‌های این محدوده به وسعت ۱۰۰ هکتار داشت که در دور سوم شورای شهر شرکتی هم به عنوان مجری طرح معرفی شد، اما با گذشت چند سال این طرح موفقیت زیادی در خرید املاک و اجرای طرح نداشت و عمر شورای سوم به پایان رسید.

شورای چهارم به دنبال نارضایتی اهالی وارد موضوع شد و در خرداد سال۹۵ تصمیم جدیدی در قالب طرحی شبیه طرح تفصیلی قلعه وکیل‌آباد اتخاذ کرد که براساس آن مقرر شد ۱۸ هکتار از وسعت ۲۳ هکتاری قلعه وکیل‌آباد آزاد شود که براساس این طرح تنها ۵ هکتار از حاشیه بولوار وکیل‌آباد به منظور اجرای طرح‌های مورد نظر باید حفظ می‌شد و در مابقی منطقه، شهروندان مجاز به ساخت وساز بودند.

با تمام این اوصاف در عمل، شورای چهارم هم نتوانست کاری از پیش ببرد و باز مباحثی چون طرح جامع و تفصیلی همه چیز را تحت تأثیر قرار داد و اهالی وکیل‌آباد بلاتکلیف ماندند تا شاید شورای پنجم کاری از پیش ببرد.

در دوره جدید مدیریت شهری برای آنکه تصمیمات متناسب با شرایط هر منطقه اتخاذ شود و به اصطلاح شیوه مدیریت یکجانبه را به شیوه تصمیم‌سازی مشارکتی با اهالی تبدیل نمایند، مقرر شد دفاتری با عنوان دفتر توسعه یا همان دفاتر تسهیل‌گری در هر منطقه تأسیس شود و مأموریت‌های مختلفی برای آن‌ها تعریف شد که اصلی‌ترین آن‌ها اعتمادسازی اهالی به مدیریت شهری و در نهایت تدوین سند توسعه محله است.

حل مشکل در کمیسیون ماده پنج

محمدرضا کلایی، شهردار مشهد نیز ماه گذشته در نشستی با مدیران دفاتر تسهیل‌گری محلات که با حضور رئیس شورای شهرمشهد، سرپرست معاونت اقتصادی و مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری شهرداری مشهد برگزار شد در خصوص مشکلات قلعه وکیل‌آباد و پیشنهادهای مطرح شده از سوی دفتر تسهیل‌گری این محله گفت: اکنون طرح تفصیلی این منطقه در حال طی کردن مسیر است که با تصویب آن توسط کمیسیون ماده ۵ شاهد گشایش‌های خوبی در قلعه وکیل آباد خواهیم بود.

انتهای پیام/ ۷۰۰۶۸

منبع: فارس

کلیدواژه: مشهد توسعه شهرسازی رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر قلعه وکیل آباد قلعه وکیل آباد طرح تفصیلی اجرای طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۴۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست «ارتباط صنعت با دانشگاه» در راستای اجرایی کردن رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) با حضور حسین خدابخش‌زاده معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌حیدریه و فضل‌الله شریف ثانوی رئیس خانه صنعت و معدن شهرستان تربت‌حیدریه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه برگزار شد.

باتوجه به راهبرد‌های کلان دانشگاه و توسعه فعالیت‌های فناورانه در زیست‌بوم‌های منطقه‌ای با تأکید بر توسعه اشتغال، رویداد صدرا با ایجاد ارتباط جامعه دانشگاهی و صنعت تشکیل شد.

در قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران فعالیت‌های علمی مراکز آموزش عالی کشور به پاسخگویی مسائل اجتماعی، فرهنگی و صنعتی تأکید شده است.

به همین دلیل ارتباط بین صنعت و دانشگاه دارای اهمیت است و موضوع ارتباط صنعت با دانشگاه یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها به سوی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله درباره توسعه دانش و فناوری در صنایع اقتصادی و تولیدی بوده که عوامل موثر برای بهبود این ارتباط ضروری است.

محور‌های اصلی نشست مذکور ارتباط صنعت با دانشگاه و چرایی ضرورت این ارتباط، انتظارات از ارتباط بین صنعت با دانشگاه و آسیب‌شناسی ارتباط صنعت با دانشگاه بود.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌حیدریه در این نشست اظهار کرد: سیاست اجرایی رویداد صدرا در دانشگاه اساتید و دانشجویان را به سمت انجام کار‌های تحقیقاتی طرح‌های برون‌دانشگاهی و هدایت و حمایت پایان‌نامه‌های ارشد و رساله‌های مقطع دکتری در صنعت سوق می‌دهد.

حسین رضایی متذکر شد: نقش‌آفرینی صنعت با موضوعات مسئله‌محور در این روند به سوی صنایع کشیده می‌شود و این دانشگاه را به صنایع نزدیک‌تر می‌کند.

شریف‌ثانوی رئیس خانه صنعت و معدن شهرستان تربت‌حیدریه با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر ارتباط صنعت و دانشگاه بسیار ضعیف شده، بیان کرد: خانه صنعت و معدن شهرستان تربت‌حیدریه آمادگی دارد با استفاده از تجارب و تخصص‌های استادان مسائل و مشکلات را بیان کرده تا پس از بررسی خروجی مطلوب علمی و کاربردی تهیه شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تربت‌حیدریه هم تشریح کرد: دانشگاه می‌تواند با شناخت میدانی دقیق و با تکیه بر رشته‌های تحصیلی دایر در دانشگاه در شعاع وسیع‌تری به لحاظ جغرافیایی فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی و مشکلات و نیاز‌های صنایع را رصد، شناسایی و دسته‌بندی و سپس براساس اولویت‌بندی مشاغل حساس که اهمیت بیشتری دارند و مورد نیاز مردم است را در قالب کارگاه‌های آموزشی ارائه کند.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌حیدریه هم از اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت و معدن در دانشگاه و خانه صنعت و معدن خبر داد.

خدابخش‌زاده سپس گفت: تعامل میان صنعت و دانشگاه شناخت ظرفیت‌ها و راه‌های تقویت ارتباط موثر و تعامل مستمر طرفین و راهکار‌هایی که دانشگاه می‌تواند در حوزه کشاورزی و صنایع و معادن نمود داشته باشد.

در پایان مقرر شد در جلسات آینده درباره تشکیل تیم‌های تخصصی توسط اعضای هیئت علمی، برگزاری کارگاه سرفصل‌های نظام مهندسی برای فارغ‌التحصیلان و آموزش مشاغل حساس و مورد نیاز جامعه هدف، تسهیل معرفی دانشجویان برای کارآموزی در صنایع و معادن، اجرای طرح‌های برون دانشگاهی و تحقیقاتی توسط دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری جلسات مستمر و حضور فعال تا برگزاری رویداد صدرا در دانشگاه، حمایت از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های مقطع دکتری که درباره نیاز‌های صنایع و معادن شهرستان انجام می‌شود در جلسات آینده بررسی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فعالیت ۳۵ دفتر تقریب مذاهب در دفاتر تلفیقی دانشگاه آزاد
  • توسعه ارتباطات سیار با نصب و راه‌اندازی دکل اینترنت سرعت در قلعه خواجه
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها و رخداد صاعقه در برخی استان‌ها
  • فعالیت ٦١ دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در کردستان
  • افتتاح دفتر کانون بسیج رسانه در شهرستان آران و بیدگل
  • گزارش برنامه توسعه سازمان ملل و کمیته «اسکوا» از اوضاع غزه
  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه
  • اجرای طرح «روز دفتر مدرسه» در آموزش و پرورش سمنان/ کار معلم در هیچ زمانی فراز و نشیب نداشته و معلم همیشه معلم است