Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@21:03:30 GMT

طرح حریم رضوی چه تفاوتی با طرح تفصیلی قبلی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۰۵۴۴۸

طرح حریم رضوی چه تفاوتی با طرح تفصیلی قبلی دارد؟

ایسنا/خراسان رضوی معاون شهرسازی شهردار منطقه ثامن مشهد گفت: در طرح تفصیلی پیشنهادی بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی چهار خیابان اصلی تعریض ندارد و در بخش انتهایی تبدیل به بست خواهد شد.

علی عابدزاده، امروز، ۱۸ دی‎ماه، در نشست گفتمان توسعه شهری باموضوع نقد و بررسی طرح تفصیلی پیشنهادی بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی، اظهار کرد: وقتی از فرم شهری صحبت می‌کنیم، باید بدانیم که منظور آرایش فضایی است که عناصر شهر را نشان می‌دهد، لذا باید بدانیم که فرم شهر یک روایت اجتماعی از شهر بوده و رابط قلمروی افراد و گروه‎ها را نشان می‎دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرم شهر زمان‌واره است و در تغییرات زمانی شکل می‌گیرد و به صورت تدریجی خود را با فرم زمانه منطبق می‌کند.

وی ادامه داد: شهر مشهد در سابقه ۱۲۰۰ ساله خود متاثر از وجود بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع)، امر زیارت، زائر، کالا و خدمات وابسته به آن در یک سنت تاریخی دست به نوسازی خلاق، مستمر و دائمی خود زده است. چه در دوره تیموری که بازار عنصر اصلی بود و استخوان‌بندی فضای شهر اهمیت ویژه پیدا می‌کند، چه در دوره صفوی که بالا خیابان و پایین خیابان میزبان قدوم مبارک زائران می‎شود و چه در دوره قاجار که مشهد تاریخی به اعتبار محلات و گذرهای شهری به بلوغ خود می‎رسد و چه در عصر کنونی که خیابان‌کشی‎ها سعی در پیوند قدیم و جدید دارند، شوق فزاینده زائران، حیات و ممات شهر و شیوه معیشت شهروندان را به خود وابسته کرده است.

معاون شهرسازی شهردار منطقه ثامن مشهد ادامه داد: این مهم با استقرار نظام اسلامی ایران اهمیت ویژه‎ای پیدا کرده که از این رو در اوایل دهه ۷۰ برای فراهم آوردن شرایط آسایش زوار اقدامات پیرامون حرم آهنگ تازه‎ای پیدا می‎کند، اما پس از ۲۵ سال آنچه امروز پیش‎روی ماست، با همه فرازها و فرودهایش برآیند تمام دارایی‎های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... زمان خود است.

وی تصریح کرد: امروز همگام با تغییرات اقتصادی و اجتماعی در سطح ملی و محلی و به‌تبع آن تغییر رویکردها در بازآفرینی بافت تاریخی شهری، طرح نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی، آبستن تغییر و تحولات تازه‎ است که این اتفاق مبارکی است، ضمن اینکه در این راستا برخی عوامل از جمله شدت تغییر، عناصر و نرخ تغییر چالش‌برانگیز است.

عابدزاده بیان کرد: ما می‌خواهیم از تغییر آنچه که هست صحبت کنیم، لذا نمی‎توان چشمان خود را ببندیم و بسیار طبیعی است که باید به سمت آنچه که باید حرکت کنیم. در این راه تازه آنچه اهمیت دارد، مواجه شدن با دوگانه‎های موجود در چشم‎انداز پیش‎رو است.

معاون شهرسازی شهردار منطقه ثامن مشهد اظهار کرد: تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران بایستی به روشنی اعلام کنند که به باور آنان تصمیم به بازآفرینی بافت پیرامون حرم امر قدسی اولاست یا امر عرفی، زائر و زیارت در اولویت است، یا مجاور و مجاورت، آیا این مسیر تازه از حفاظت تاریخی بافت و تبدیل آن به موزه‎ای برای فروش تاریخ می‎گذرد یا از فراموشی گذشته و آفرینش صورت‎های تازه و نو؟.

وی اضافه کرد: تامین منابع مالی طرح و پاسخگویی به تعهدات گذشته، بایستی با تکیه بر منابع بخش خصوصی صورت پذیرد یا از طریق تخصیص بخش عمومی و دولتی؟ آیا بر چارچوبی از یک برنامه‎ریزی متمرکز استوار است یا غیرمتمرکز؟ آیا دولت این باور را دارد که مدیریت محلی دارای بلوغ فکری است و توان تصمیم‎گیری خود را دارد و یا اینکه قرار است قیم باشد و به جای بقیه تصمیم بگیرد.

عابدزاده گفت: امروز و در آستانه این تغییر هرکدام از دو سر طیف، طرفداران رادیکالی دارند؛ گروهی معتقدند دولت محلی، توان این را دارد که نقش کلیدی ایفا کند و گروهی باور به بلوغ مدیریت محلی ندارند.

معاون شهرسازی شهردار منطقه ثامن مشهد اظهار کرد: کمتر کسی در جامعه نخبگانی این جسارت را دارد که در مورد آنچه اتفاق افتاده پشتیبانی کند. این گلایه من به عنوان یک متخصص از همکاران خودم است.

وی ابراز کرد: همه ما می‌دانیم که مدینه فاضله کدام است، اما مسیر حرکت به‌سوی مدینه فاضله از سنگلاخ‌های زیر پاست که امیدوارم این شجاعت در میان مدیران و نخبگان اتفاق بیفتد و جلسات تعاملی بیش از پیش ‌بین متخصصین و مدیران برگزار شود.

معاون شهرسازی شهردار منطقه ثامن مشهد افزود: در مقایسه طرح مصوب سال ۱۳۸۷، با طرح تفصیلی پیشنهادی و موارد مورد نقد قرار گرفته که در محدوده ۳۶۰ هکتاری طرح ثامن است، تاکنون ۵۸۱۶ پلاک خریداری شده، ۲۵۰ پلاک از محل اجرای مواد ۸ و ۹ بوده که ۲۲۵ پلاک مورد مذاکره مجدد قرار گرفته و رضایت مجاورین جلب شده است.

وی ادامه داد: در مورد ۲۵ پلاک دیگر همکاران ما در حال گفت‌وگو هستند، ضمن اینکه ۸۲ درصد از عرصه‎های پروژه مذکور تعیین تکلیف شده و ۶۰درصد زیرساخت‎های پروژه پیشرفت فیزیکی دارند.

عابدزاده اظهار کرد: چهار خیابان اصلی در طرح جدید تعریض ندارد و در بخش انتهایی تبدیل به بست خواهد شد. همچنین بخش عمده ره‎باغ‎ها مانند ره‎باغ‌های طوبی، رضوان، فردوس، نعیم، حضرت زهرا(س)، بهشت، سلام، جنان و پردیس در حال اجرا یا اجرا شده و برخی از آنها نزدیک به ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند، اما در طرح پیشنهادی در محدوده بلافصل حرم که بخشی از ره‌باغ‎ها را نیز شامل می‎شود و نقشه‎ها، هندسه و عرض آنها تغییر کرده و برخی ره‌باغ‎ها  تثبیت می‎شوند که بیشترین تغییر در ره‌باغ جنان اتفاق خواهد افتاد که از آن به عنوان یک پیاده‎راه استفاده خواهد شد.

وی اضافه کرد: در طرح قبلی براساس مراکز محلات و نیازهای محلی، فضای سبز متمرکز پیش‎بینی شده است، اما در طرح جدید فضاهای سبز به لحاظ هندسی و از نظر مساحت کاهش یافته که احتمالا براساس تک پلاک‎ها محدود شده است، همچنین در مراکز محلات هم آنچه اجراشده، تثبیت می‎شود.

معاون شهرسازی شهردار منطقه ثامن مشهد عنوان کرد: پارکینگ‎های عمومی داخل بافت حذف شده، دوربرگردان‎های حرم تبدیل به صحن می‎شود و بخشی از خیابان به عنوان بست در نظر گرفته شده است.

عابدزاده تصریح کرد: کلیدی‎ترین مفاهیم مورد تاکید موضوع تاروپودها، مسیر تشرف و شار یک و دو است که در واقع این تارو پودها باوجود اینکه این مسیرها قبلا در طرح بالا دست شناسایی شدند، برخی از آن‎ها در ساختار تاریخی نیست؛ به عنوان مثال شار یک که به عنوان یک گذر تاریخی است، موازی با آن گذر، گذر دیگری پیشنهاد شده که انطباقی با آن ساختار تاریخی ندارد، اما توقع این است که این مقوله حفظ شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بهسازی بافت پیرامون حرم رضوی طرح تفصیلی شهر مشهد شورای شهر مشهد معاون شهرسازی شهردار منطقه ثامن مشهد طرح تفصیلی ره باغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۵۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت سامانه بارشی در خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، زهرا آهنگرزاده اظهار کرد: این بارش ها فردا جمعه به اوج خود خواهد رسید که با توجه به رگباری بودن بارش ها، احتمال وقوع سیلاب در مناطق کوهستانی و مستعد دور از انتظار نخواهد بود.

کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی ادامه داد: بارش باران از امشب در کلانشهر مشهد آغاز خواهد شد و جمعه و شنبه بارش ها در این کلانشهر همراه با رعد و برق و احتمال آبگرفتگی خواهد بود.

وی گفت: کاهش موقت دمای هوا و وزش باد از دیگر پدیده های جوی استان در تعطیلات پیش رو است.

آهنگرزاده افزود: طی شبانه روز گذشته، فریمان با هفت و سبزوار با ۳۱ درجه سانتیگراد به ترتیب سردترین و گرمترین شهرستان های خراسان رضوی بوده اند و در همین مدت مشهد نوسانات دمایی ۱۲ تا ۲۴ درجه را به ثبت رسانده است.

کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی اضافه کرد: دمای کنونی مشهد ۲۱ درجه است که طبق تحلیل نقشه ها و مدل های هواشناسی امروز بین ۱۴ تا ۲۵ درجه در نوسان خواهد بود.

دیگر خبرها

  • بارش شدید باران در راه مشهد
  • پلمب ۱۳۱ واحد صنفی در مشهد
  • فعالیت سامانه بارشی در خراسان رضوی
  • هوای مشهد امروز ۱۳ اردیبهشت سالم است
  • پیش بینی بارش باران از ظهر امروز در خراسان رضوی
  • آغاز پخش مناظرات تلویزیونی دور دوم انتخابات مشهد و کلات
  • بسته شدن حریم هوایی پاریس در افتتاحیه المپیک
  • چه کسانی می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات شرکت کنند؟
  • هوای هشت منطقه کلانشهر مشهد پاک است
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد